Hoe werkt het?

Een goed begin is het halve werk. Vroegtijdig beginnen met de transportvoorbereidingen is zeer belangrijk. Waar moet u aan denken? Allereerst, wat zijn de eisen van het land van bestemming. Meeste landen hebben verschillende eisen. Het is dus van belang dat u daarvan op de hoogte bent. Wat zijn de kosten van de voorbereiding en transport? Vraag dan bij ons een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder!

Als de voorbereidingen rond zijn en de datum van het transport bekend is, kunt u via onze website of rechtstreeks bij één van onze medewerkers de boeking regelen.

Wij nemen graag uw zorgen uit handen en regelen dat het transport zo efficiënt mogelijk en volgens uw wensen verloopt. Gedurende dit proces zullen wij u per e-mail voorzien van de benodigde informatie en planning.

Uw dier is klaar voor transport! Wij zullen u eerst verzoeken ons alle benodigde documenten door te mailen voor controle en opslag in ons dossier. Nadat wij uw dier in ontvangst hebben mogen nemen wordt deze in onze faciliteit geplaatst of direct naar de luchthaven gebracht voor vertrek. De gezagvoerder van het vliegtuig waar uw dier op geboekt is, wordt op de hoogte gesteld van de dieren die mee reizen met de betreffende vlucht. De ruimte waar uw dier tijdens de vlucht verblijft, is verwarmd en goed geventileerd. Tijdens de vlucht wordt uw dier met rust gelaten. Het geluid van de motor klinkt in het ruim hetzelfde is als in het passagiers gedeelte. De meeste dieren slapen en rusten tijdens de vlucht.

Ontvangst van uw dier in het land van bestemming
Het is als ontvanger belangrijk dat u op de hoogte bent van uw verantwoordelijkheid zodra uw dier is aangekomen op het vliegveld. Laat u goed informeren over de procedures die op het vliegveld gevolgd moeten worden. Dit kan gaan over processen bij de luchtvaart- en afhandelmaat- schappijen, de Veterinaire dienst en/of de douane. Indien gewenst zullen wij u of de ontvanger, hierbij ondersteuning bieden.