Documenten

De juiste papieren en het correct volgen van de voorschriften en procedures zijn belangrijk. Als de veterinaire papieren van uw hond of kat niet in orde blijken te zijn op het vliegveld kan dat vervelende gevolgen hebben. Men kan in het meest vervelende geval besluiten om het betreffende dier aan te houden. Dit betekent, dat het dier in quarantaine wordt geplaatst totdat het wel de documenten heeft die laten zien dat het dier voldoet aan alle gezondheidsvoorschriften. De douane ter plaatse kan er ook voor kiezen om het dier direct terug te sturen. Uw huisdier wordt dan met de eerste vlucht terug gestuurd naar Nederland. Uitsluitend en indien er ernstige reden voor zijn, kunnen de lokale autoriteiten ( douane en/of veterinair dienst ) het dier euthanaseren. Alle extra kosten worden door de douane in rekening gebracht bij eigenaar van het dier.

Huisdier zelf meenemen?
Wilt u uw huisdier meenemen als overbagage? U kunt dan nog steeds gebruikmaken van onze expertise. Zo kunnen wij voor u een veterinair planningsschema opstellen. Uw aankomst zal wat ons betreft dan probleemloos verlopen.

Reis bij ons geboekt?
Heeft u de reis van uw huisdier bij ons geboekt en wilt u uitgebreide assistentie? Het is fijne optie om de vervelende en complexe import eisen van een bepaald land aan ons over te laten. Wij regelen dan voor u de gecompliceerde import eisen van het land waar uw dier naar toe gaat.

Mag uw dier alleen binnenkomen met een import vergunning?
Het kan zijn dat het land van bestemming vereist dat uw hond, kat, of ander dier, vooraf toestemming heeft gekregen om het land binnen te komen. Wij kunnen bemiddelen bij het aanvragen van een zogenoemde ‘import vergunning / permit’.

Is er quarantaine vereist?
Voor elk land gelden er andere regels. Het kan zijn dat uw dier in quarantaine geplaatst moet worden in het land van bestemming. Wij hebben contact met de quarantaine stations. Daarnaast kunnen onze betrouwbare agenten over heel de wereld ingehuurd worden voor lokale assistentie!